Ideoita kiinteistä sapuskoista pikkuiselle | Ideas about solid foods for the baby


Villahottentotin blogssa on hyvä idea pikkuihmisen kiinteiden sapuskoiden osalta. Itselläkin tämä on käynyt mielessä, mutta on hauska lukea kuinka sitä on toteutettu. Eli on helppo todeta, että mikroaaltouunin lisäksi vauvaperheessä blenderi on ehdoton tarvike keittiöön!
Eli marjoja, hedelmiä, kasviksia ja mitä tahansa muuta mitä haluaa lapselle syöttää, voi ensin valmistaa/kypsentää/keittää (jos tarvis) ja sitten vaan aines blenderiin, tarpeen mukaan hiukan vettä sekaan ja sitten valmis “mössö” jääpalamuotteihin (voisi kuvitella silikonisten muottien olevan parhaita tässä (itse ainakin inhoan jo perus jääpalojen osalta niitä kovia muottiastioita!

Sitten jäätyneet kuutiot vain minigrip tms. pussiin tai rasiaan pakkaseen ja sieltä sitten saa poimittua valmiita kuutioita annosta varten eli ei muuta kuin sulamaan tai hetkeksi mikroon huriseemaan ja terveellinen ja lisäaineeton ateria on valmis!

This idea is from Villahottentotti’s blog. The basic idea is how to make home made solid meals for the baby from fresh ingredients without too much wasted time every mealtime.
Just basicly put veggies, fruits etc. into blender (after boiling etc. if needed, like with potato) then when the mix is ready, you just pour the mix in to the ice cube mold (the ones made of silicone would be best for this, I guess…). Then after freezing, you can just sort all the different ingredients in to minigrip bags and store those at the freezer.

And when it’s time for lunch/snack/dinner, you can just grab few cubes and make the mix you want and microwave those, ad you have a ready meal for your baby! And also this being made from fresh stuff without any artificial preservatives and you’ll know exactly what your baby is eating! It may take some time to make different mixes and prepare those for freezer, but with that effort, you can easily have meals for a whole month! (well all that depends on how much you want to make and do you have big enough freezer box).

1 thought on “Ideoita kiinteistä sapuskoista pikkuiselle | Ideas about solid foods for the baby

  1. Pakko kommentoida vaikka nyt olenkin ihan satunnainen lukija. Siis niistä silikonimuoteista pakastimeen soseille. Ei toimi niin kuin olin ajatellut. Jääpalat niistä lähtee helposti pois, mutta kun on kiinteämpää, ei palaa tunnu saavan muotista millään. Kovat on helppo vaan kopauttaa pöytää vasten ja palay lähtevät irti 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s