Projektista ja meistä | About us

Päivitys alkuperäiseen kuvaukseen (11/2015):
Meistä tuli sateenkaariperhe, ihanan pienen tytön kaksi äitiä. Tosin kuten yhdestä postauksesta voi lukea, erosimme 11/2013 ja jatkoimme elämää tahoillamme. Eli vanhempiahan olemme edelleen vaikkakin eri osoitteissa. Pikkineidillä on nykyään elämässään edelleen me kaksi äitiä, molempien äitien nykyiset puolisot, isovanhemmat (mummu, mummi ja pappa) sekä kummit ja ystävät.

Meistä: Olemme kolmekymppinen naispari pääkaupunkiseudulta. Toteutimme “projektiamme” kotikonstein eli koti-inseminaatiolla. Meillä on (oli) luovuttaja, joka ei kuitenkaan tule aktiivisesti olemaan mukana mahdollisen tulevan lapsen elämässä. (Tietenkin myöhemmin lapsella on mahdollisuus tavata biologinen isänsä, jos niin sovitaan). Mutta hyviä miehen/naisen roolimalleja lapselta ei tulisi puuttumaan!

Ensimmäiset 3 yrityskertaa toteutuivat syksyllä 2011 tuloksetta, eli tuloksena ei ollut edes yhtään positiivista raskaustestiä. Seurasimme oikeaa ajankohtaa ovulaatiotestien avulla, mutta ajoituksessa emme välttämättä osuneet aivan oikeaan. Syksyllä 2012 yrityksiä jatkettiin neljän inssin verran (kahdessa viimeisessä kierrossa oli apuna Clomifen-hormonikuuri) ja 7. kerran jälkeen tuloksena oli ensimmäinen plussa 17.11.12 (rv 3+6)!

Joten jos perheenlisäys toteutuu heinäkuussa 2013 (LA 29.7.13), seuraava askel on sitten perheen sisäinen adoptio, jotta meistä molemmista tulee laillisesti lapsen vanhemmat! (ja bio-isällä ei ole mitään velvoitteita ja/tai oikeuksia, eli esim. tapaaminen perustuu vain yhteiseen sopimukseen).

“Äiti A” on raskaana ja ns. bioäiti ja “Äiti B” on se joka hoiti ovulaation kyttäämisen (kätevät iPhone aplikaatiot ❤ ) ja kaiken muun “teknisen toteutuksen”. Äiti A on sairaanhoitaja (joten meillä on/oli edes jonkinlaista tietotaitoa miten nämä hommat toimivat). Äiti B on visuaalisen puolen ammattilainen, jolle tiukatkaan deadlinet eivät ole ongelma. Eli kun Äiti A on/oli inseminaation jälkeen “jalat ylhäällä”, saattaa Äiti B lukea esim. työmeilejä tai jatkossa varmaankin useammin päivittää tätä blogia (tai rapsutella “karvaisia lapsia”). Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita! Kerro myös ihmeessä jos sinulla on aiheeseen liittyvä blogi (jota ei vielä löydy linkkilistasta)!

Päivitys: Kaunis pieni tyttäremme syntyi lopulta 36 tunnin synnytyksen päätteksi sektiolla 23.7.2013 (4220g ja 51 cm).

About us: We are 31/33 yo female couple and our goal is to have a BABY! We live in Finland, near the capital city of Helsinki. We are engaged and have two lovely dogs and we enjoy our life together, but a cute little toddler would be a wonderful surprise!

Mommy A (who is pregnant and is the bio-mom) is a nurse (so we are not all that lost with things…how babies are made etc. 🙂 ) and Mommy B is visual designer, who does all the “hard work” with home insemination and is good with multitasking and deadlines. We have a donor (straight male) who will not be actively a part of our future child’s life (though he/she would later know who the father is and meet him etc.) . We’ve been doing inseminations only at home. We wanted to be as “natural” as possible and the idea of going to the clinic doesn’t seem like an option to us (plus it’s expensive!).

We had 3 attempts durin fall 2011, but without any results (not even positive preg test), but since August 2012 we had 4 more inseminaties (2 last rounds w/Clomid) and we made our first positive pregnancy test on Nov 17th, (3+6) and now we just have to wait and hope that everything is going okay, and by week 8 we can go and have our first ultrasound to see what’s happening there and to hear the tiny heartbeat! ❤

Update: 11+5 ultrasound went well and baby looks healthy and we got results that the risk for genetic disorders (like Down syndrome) is very low (under 1:1000). And during the ultrasound the baby was very active and was, by measurements, 4 days “older” than what the days are (since we know the exact date of conception…).

And if we are gonna be a family, Mommy B will become adoptive mom and so also legally a parent! (So bio-dad will have no obligations or rights for the child, but we are able to tell the child later who his/her bio-dad is etc. when the time is right!). Our due date is July 29th 2013! 🙂

Update: Our beautiful daughter was born on July 23rd 2013, after over 36h of labor by c-section. Measurements were 9.3lb and 1.67 ft.

This blog is mainly in Finnish, but if we have time we’ll try to update in English too.
But comments in English are always welcome!

Kuva/Photo:sxc.hu

Kuva/Photo:sxc.hu

 

11 thoughts on “Projektista ja meistä | About us

 1. Toivottavasti onnistuu! 🙂 Meillä 2 yrityskertaa oman vaimokkeen kanssa, ekalla kerralla laskettiin ovulaatiopäivä päin seiniä, seuraavalla kerralla apteekista ostetun testin avulla varmistettiin oikea päivä… Tänään alkoi 27vk ja ultran mukaan sieltä tyttö meille siunaantuu. 🙂 Älkääpä siis menettäkö toivoanne! Varmasti sielä lapsi vielä siunaantuu teillekkin. 🙂 T. Pk-seudulta & koti-inseminaatiolla myöskin. 🙂

  • Onnea teille loppuraskauteen! Tuossa vaiheessa voi jo huokaista helpotuksesta! (nimim. aikoinaan rv 26+5 syntynyt / “Äiti B” 🙂 ja silti kaikki ihan ok!)

   Kertokaa kuulumisia jatkossakin, että miten viimeiset viikot menevät ja miten vauva-arki lähtee sujumaan! (kuulumisia voi laittaa myös meilitse jos tänne ei halua kommentoida, sateenkaariperheeksi(at)gmail.com 🙂 ).

 2. Hei! Blogianne on kiva lukea, ja mielenkiinnolla seuraan taivaltanne. Lisäksi onnea odotukseen 🙂 Lukijan ominaisuudessa haluaisin kuitenkin kommentoida sivujen ulkoasua, blogi on jokseenkin vaikeasti luettava, hieman jotenkin sekavan oloinen. Vika voi toki olla minussakin 🙂

  • Hei!

   Vasemmasta sivupalkista voi etsiä postauksia (arkisto) kuukauden tai kategorian mukaan. Muutoin aina uusin postaus on ylimpänä.

   Osa postauksista on pitkiä, ja siksi olemme jakaneet ne niin, että postauksen pääsee lukemaan kokonaan painamalla postauksen lopussa olevaa “continue reading”-linkkiä (wordpress tarjoaa siihen vain yhtä kieltä, ja koska meillä on noin puolet kansainvölisiä lukijoita, niin oletamme että suomalaiset lukijamme ymmärtävät myös englantia).

   Postaukset ovat juuri siksikin monesti pitkiä, koska kirjoitamme lähes kaikki kahdella kielellä. Kun selaat blogin etusivua alaspäin, niin vastaan tulee painike “load more posts”, josta saat näkyviin lisää postauksia siinä järjestyksessä kun ne on kirjoitettu.

   Mutta jos haluat esim. lukea alusta asti, niin kannattaa tosiaan vas.sivupalkista valita vanhin kuukausi ja aloittaa siitä niin “tarina etenee” oikeassa järjestyksessä. Toivottavasti tämä hieman selkeytti blogin toimintaa sinulle.:)

   • Moi! Kiinnostava blogi, olemme itse suunnitelleet syksyllä klinikalle menoa, joten aihe on ajankohtainen 🙂

    Tuossa ulkoasun epäselvyydessä ja kommenttien vähyydessä näkisin sellaisen yhteyden, että “leave a comment” -linkki on ainakin minun mielestäni hiukan liiaksi uponnut tagien perään. Meinasin jotain postausta kommentoida eilen, mutta jotenkin tuntui hankalalta löytää se oikea linkki 🙂

   • Hei!

    Mukava kuulla, että blogilla riittää lukijoita 🙂
    Jokaisen otsikon vieressä on oikealla puhekupla, jota klikkaamalla pääsee kommentoimaan/lukemaan kommentteja.

    Pitää katsoa, josko tätä ulkoasua hieman säätäisi tai vaihtaisi toiseen pohjaan (tosin on hieman valinnanvaikeus ja kun on tehnyt muut säädöt tätä pohjaa varten). Tai sitten pitää lisätä oikeaan sivupalkkiin huomio tuosta puhekuplasta 🙂

 3. Moi!

  Täällä myös naispari jolla koti-inseminaation avulla saatu maailman suloisin vauva joulukuussa 2012.Tosi kiva blogi ja aion jatkossakin lukea. Paljon tsemppiä loppuraskauteen teille molemmille sekä tietysti masukille ❤

  Kirjoitan itsekkin blogia.(Lähinnä vauvajutuista, mutta väliin saattaa eksyä muutakin 🙂 )

  • Hei!

   Pitääpä käydä lukemassa teidän blogia! Että tietää hieman että mitä on edessä, lähinnä sen “vauva-arjen” ja muun kanssa… 🙂 Kommentoin sitten vaikka teidän blogiin lisää jos tulee kysyttävää!

 4. Löysin teidän bloginne aivan sattumalta. Mielenkiintoista lukea kahden äidin vauvaprojektista. 🙂 Itse elän sateenkaariperhe-elämää, jossa uusperheeseemme kuuluvat lapset omasta aiemmasta avioliitostani sekä vaimon lapsi aiemmasta rek.parisuhteesta. Salaa ollaan kyllä haaveiltu vielä yhdestä yhteisestäkin, mutta tällä erää ei klinikkahoitoihin taida varoja löytyä. Eikä taida olla luovuttajaa koti-inseminaatiota vartenkaan. 🙂

  Onnea teidän pienelle perheellenne! T. Iris, blogista “Sateenkaarille” http://sateenkaarille.blogspot.fi/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s