Pitkä vuosi takana! | Long, hard, sad but also joyful year behind…!


Kulunut vuosi on ollut monella tapaa raskas ja siksi blogin päivittäminen on ollut pitkällä tauolla. Pikkuneiti on nyt 1v 4 kk ja kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. On opittu kävelemään, juoksemaan, löydetty paljon uusia sanoja ja aloitettu tutustuminen päiväkodin ihmeelliseen maailmaan. Eli paljon on ehtinyt tapahtua pienen ihmisen elämässä.

Meidän äitienkin elämässä on tapahtunut muutos. Hieman päälle vuosi sitten erosimme yllättäen (ei yhteisestä päätöksestä) jo jonkin aikaa kestäneen uskottomuuden takia. Muutimme erilleen ja lopullinen “avioero” (tai parisuhteen purkaminen, jos aivan tarkkoja ollaan) tuli lopulliseen päätökseensä heinäkuussa 2014. Vaikka tämä ei ole ollut itselleni (“äiti B”) helppoa, niin onneksi perheen sisäisen adoption myötä minulla on silti lailliset oikeudet vanhempana ja säännöllinen tapaamisoikeus.

Vaikka käänteet tapahtuivat yllättäen eikä tilanteeseen ollut osannut varautua (lapsen ollessa vasta 4kk vanha, mutta ilmeisesti äitiyslomalainen kotona olija ehtii sitten vauvan hoitamisen lomassa muutakin), niin ainakin itse olen ottanut sen linjan (ja olemme vanhempina niin yhdessä päättäneet), että lapsen etu on tärkein ja pyrimme kaikesta huolimatta hoitamaan vanhemmuuteen liittyvät asiat asiallisesti ja yhteisymmärryksessä.

Pohdin pitkään kirjoittamisen jatkamista (“onko minulla mitään fiksua sanottavaa tai annettavaa” kun alkuperäinen unelma, haave ja todellisuus kauan odotetusta perheestä mureni), mutta päätin silti että kirjoitan vaikka vain itselleni muistiin asioita jotta voin palata niihin sitten myöhemmin. Että vaikka täällä ei enää käsitellä lapsen hankkimiseen ja raskauteen liittyviä aiheita, niin ehkäpä joku vielä saa tästä jotain irti tai kiinnostuu lukemaan!

Eli minä äiti B jatkan tämän blogin kirjoittamista, koska haluan jakaa kuulumisia tulevaisuudessakin (en tiedä lukeeko tätä blogia vielä joku…) kuten alunperin tätä koko “projektia” aloittaessa oli tarkoituskin. Tarkoitus on keskittyä lapsen kasvun ja kehityksen seuraamiseen ja sen haasteisiin sivuten samalla myös “joka toinen viikonloppu”-äitiys aihetta.

Tämä näin pikaisena päivityksenä, lupaan palata asiaan kun pääsen taas vauhtiin tässä kirjoittamisessa! 🙂

Asialliset kommentit ja kysymykset ovat edelleen tervetulleita, mutta silti kaikki kommentit edelleen suodatetaan ennen hyväksymistä koska en halua blogin kommenteihin asiattomuuksia (eriävät mielipiteet ovat asia erikseen) tai roskapostia!

Oikein mukavaa ja lämmintä joulun aikaa kaikille jo näin etukäteen!

*********

Our blog has had a very long “vacation” during the last year mainly due to the fact that a bit over a year ago me (mommy B) and our daughter’s bio mom (mommy A) separated and later divorced due to her very unexpected infidelity, which had lasted a while before I got to know about it (someone seemed to have tons of extra time while being at home with the baby while I was at work…).

So from now on I ( Mommy B) will continue to update this blog and tell more positive things (after this post) of how wonderful daughter, now 1y 4 months, has grown up, learned to walk and run and has learned a tons of new words and skills!

After a long and hard thinking I decided to continue writing this blog alone although there are no more pregnancy or newborn baby topics and life rolls more around the little toddler and since I’m nowdays / at the moment like “every other weekend”-mom (I will have more time later). But I’m glad that I have my parental rights as a legal secong parent adoption mom so I have visitation rights with my daughter and she can stay with me.

But I will continue writing later with more happier topics, this was just a quick update about the situation and something to write about the future of this blog (Im not even sure if anyone is reading this anymore, but I decided to write mainly just for myself to make notes and write down different things that are a part of a “toddler life”. And if someone will now or later get something out of this or likes to follow, even better!

But anyway, happy holidays for everyone in advance already and I will get back with posting asap! As before, all the comments will be moderated and pre-approved before publishing so there won’t be any hate-filled or spam comments! (so if you comment or send a question by commenting, please be patient, I will reply as soon as I can. I have a day job and 2 dogs who keep me busy so I dont check this blog several times a day!).

It’s nice to be back! 🙂

5 thoughts on “Pitkä vuosi takana! | Long, hard, sad but also joyful year behind…!

  1. I’m really sorry to hear this sad news in your update. It sounds like life has calmed down a bit now and that is very good that you have rights to your daughter. I had thought of you recently and wondered how things were going so thank you for updating.

  2. Ikävää kuulla miten teille kävi. Itse tiedän nyt kokemuksesta,että se ensimmäinen vauvavuosi on parisuhteen kannalta varmaan se vaikein. Eipä tämä toinenkaan sieltä helpommasta päästä ole ollut, varsinkin kun odotamme nyt toista ja minä olen jälleen se vauvaa kantava äiti. Puolisoni oli yllättäen kiinnostunut raskautumaan tätä toista mietittäessä,mutta luulin meidän päässeen yhteisymmärrykseen siitä kuka toisen lapsen kantaa ja ,että minulle biologisuus merkitsee enemmän kuin hänelle. ..Näin ei kuitenkaan ollut ja välillä tuntuu,että sekin rasittaa suhdetta taustalla salaa…

    Tosi kurjaa on tuo pettäminen. Itselläni ei ole ollut intressejä kyllä mihinkään suuntaan esikoisen jälkeen ja kummaksun sitä,että teillä toinen on ehtinyt jo uuden suhteenkin aloittaa salaa vauvan ollessa noin pieni.

    Puolisoni myös kommentoi,että varmasti rankka paikka ollut sinulle, koska osaa samaistua sinuun äiti b:nä, ja sanoi,että vauvaan suhteen luominen ei tule luonnostaan muutenkaan kun ei ole kantava äiti ja sitten jos vauvasta joutuisi noin pienenä luopumaan edes osittain niin se varmasti tekisi kipeää ja olisi helkutin rankkaa.Pelottaisi tulevaisuus ja se minkälaiseksi suhde kehittyy lapsen kasvaessa. Onneksi olette kuitenkin päässeet yhteisymmärrykseen tapaamisista yms?

    Olen kirjoittanut sinulle ennenkin,mutta jos haluat lukea minun blogiani niin laita s-postia . Se on salainen blogi johon voin ns kutsua lukijoita.

    Kaikkea hyvää sulle! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s