6 viikkoa täynnä | the whole 6 weeks


Viimeiset pari viikkoa on täällä blogin puolella ollut kovin hiljaista. Työt ovat kovasti vieneet mennessään arkena (Äiti B:n) ja illat ja viikonloput ovat menneet vauvaa hoitaessa ja koliikin (oireiden) kanssa valvoessa. Eli vieläkään ei oöe ollut havaittavissa mitään suurempia muutoksia parempaan (pahimmillaan pikkuneiti itkee/huutaa 02.00-03.00 asti alkaen joskus klo 21..). Eivätkä päivätkään ole helppoja. Meillä kun “päikkäreitä” nukutaan puolen tunnin jaksoissa. Tähän mennessä taitaa 4h yöunta putkeen olla ennätys…
20130908-022121.jpg
Saimme tutuilta lainaan Fisher Pricen “tärisevän” sitterin, jota voi tietysti heijata myös tavallisen sitterin tapaan. Se on hieman helpottanut iltoja, ja sitterin mukana tullut kaari on täynnä eläinhahmoja, vilkkuvia valoja ja mukavaa musiikkia. Ne kiinnostavat nyt jo, mutta varmasti niistä on enemmän iloa sitten kun vatsavaivat helpottavat ja meillä on “iloinen vauva” (ajatus, joka tuntuu nyt vielä niiiin kaukaiselta!).

20130908-023055.jpg

Saimme myös mukaan avaamattoman paketin Nutrilon Omneo vastikejauhetta, joka on erityisesti vatsavaivoista kärsiville vauvoille. Olemme nyt testanneet sitä tavallisten vastikkeiden (NAN ja Arla organic baby) ohessa. Nutrilonin jauhe vaan tuntuu olevan ohjeen mukaan valmistettuna kovin “jänkkiä” eli ei ollenkaan niin juoksevaa kuin nestemäinen vastike. Se on hieman kuin syöttäisi laihaa velliä tuttipullosta. Nyt on vielä paha sanoa onko se auttanut vai pahentanut oireita. Vaippaan tuleva tuotos on kiinteytynyt, mutta kova “kingerrys” käy aina ruokailun jälkeen.

Hankimme myös jo aikaisemmin kokeillun Cuplatonin jatkeeksi toista melko samanlaista tuotetta, Kuplastop:ia (Leiras, vaikuttava aine sama kuin Disflatyl:issä). Tuota on nyt käytetty pari päivää, annostuksen mukaan ehkä 4 tai 5 kertaa (annostus 2-4 kertaa päivässä), mutta ainakaan vielä ei mitään selkeää helpotusta ole ilmennyt (on hyvin tahnamaista ja “ensitunnelmat” ovat että aine on vain pahentanut vatsakipuja… Että onko kyse vain sopimattomasta tuotteesta vai vaatiiko alku totuttelua…).

Update in english coming later: This whole topic needs a whole own post in english… We are still living with severe colic and there is one very tired baby and two tired mommas in our household…!

4 thoughts on “6 viikkoa täynnä | the whole 6 weeks

 1. Toivottavasti teillä alkaa helpottaa pian! 🙂 oletteko siis käyttäneet tavallista Nania vai nan h.a? 🙂 Avalle se nan h.a oli parempaa kuin tavallinen nan.. Aivan ihana pieni neito ❤

 2. Meillä alkoi kaksi viikkoisena hirveät huudot ja vauva oli melkein koko ajan vaan rinnalla. Kun asiaa alettiin kunnolla tutkimaan niin kävi ilmi, että vauvalla on paha maitoallergia ja se aiheutti vielä todella pahan refluksian. Täysin maidoton ruokavalio äidille ja lisäksi kokeiltiin eri korvikkeita kun dietin + stressin takia maitoa tuli hieman huonommin hetken.Mikään missä oli maidon proteiinia ei käynyt, vaan lopulta kävi ainoastaan aminohappopohjainen Neocate korvike.

  Tsemppiä! Toi on henkisesti raskasta aikaa kun ei tiedä sattuuko vauvaa vai miksi se itkee. Meillä sattui, onneksi löydettiin syy pian.

  • Meillä ei ole imetys toiminut enää ollenkaan, kun se oli alunalkaenki jo vaikeaa (sektion takia, kun maito ei meinannut nousta ja sitten kun sitä olisi tullut niin rintaruokinta oli huudon ja vääntelehtimisen takia täysin mahdotonta). Muutaman viikon neiti sai kotona pumpattua maitoa n.1/3.

   Meillä ei ole mitään viitteitä (ainakaan vielä) refluksiin tai maitoallergiaan (todella harvinaista että maitoallergia puhkeaisi ennen 2kk ikää ellei sitä ole geeneissä…). Ja tosiaan neiti “röyhtäilee” hyvin ruokailun jälkeen eikä pulauttele tai edes “kuolaa” ruokailun jälkeen (refluksin yleisimpiä oireita). Koko kohta 7vkon aikana on tainnu tulla 2 reilumpaa puklua ja nekin kun on hieman liian nopeasti röyhtäytetty… Eli siis jopa harvinaisen vähän. Monestihan refluksivauvat “oksentaa kaaressa” ainakin kerran päivässä tms.

   Meillä on nyt takana ensimmäinen 24h ilman mitään kuplastop:ia/cuplatonia tms. tuotetta.. Kun on ruvennut olemaan sellainen tuntuma että ne ovat vain pahentaneet oireita (eli täysin päinvastoin kuin niiden pitäisi toimia).

   Varmasti ok käyttää niillä joilla on paljon ilmaa vatsassa, mutta kun meillä ne toi mukanaan pahenevat kivut ja ummetuksen… Eli tarkkaillaan miten niiden pois jättäminen vaikuttaa. Muutoin pikkuneidin esim. iho on loistokunnossa kun monella maitoallergikolla tulee ihottumaa jne. jo ennen vatsavaivoja. Mutta me katsellaan siihen n. 3kk ikn asti ja jos ei sitten helpota niin tutkitaan lisää.

 3. Mulle tehtiin kans sektio ja itku kurkussa taistelin koko kevään, että sain maitoa tulemaan edes vähän paremmin. Korvikkeen käyttö tissin ohella ei tietysti parantanut tilannetta, mutta pakko oli varmistaa vauvan maidon saanti. Nyt vauva saa maitonsa täysin rinnasta, ja ikää pojalla on reilu 8kk.

  Meillä tosiaan alkoi tuo refluksia maitoallergian seurauksena heti muutaman viikon jälkeen. Ei ole meilläkään geeneissä, ja meidän allergialääkärin mukaan hyvinkin yleinen vaiva. Meillä ei myöskään ollut kaaressa oksentelua kuin muutamia kertoja, tavara nousi suuhun asti ja kurkkuhan meni niin huonoon kuntoon, että saatiin ne mahaa neutralisoivat lääkkeet hetkeksi jotta kurkku pääsi paranemaan.Eli eipä näissäkään ole mtn “sääntöä” miten allergia etenee tai ilmenee, yksilöitä kun nuo vauvatkin ovat 🙂 Mutta tuo teidän puklumäärä ei todellakaan ole paha, ellei sitten tosiaan suuhun asti nouse pelkästään. Mutta mahtava juttu jos ei. Ei sitä toivo kenellekkään pienelle tai muutenkaan. Todella raskasta seurata sivusta kun toinen itkee kipuaan.
  Meillekkään ei tullut iho-oireita, välillä pieni alue poskissa punotti, Suolioireita olikin sitten senkin edestä 😦

  Nuo cuplatonit yms myös meillä vain pahensivat oireita. Ei sopineet meidän pojalle yhtään. Ja kokeiltiin ne merkit mitä apteekissa oli.

  Tsemppiä kovasti teille! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s