Viikko 39 | Week 39


Tänään on 38+3 eli hyvää vauhtia mennään jo viikkoa 39. Viime viikon lauantaista (37+5) alkaen oli kolme iltaa putkeen (n. klo 20-03) useita pitkiä tasaisia lieviä supistusjaksoja, noin. 20 min kerrallaan, joissa ei ollut selkeää alkua tai loppua. Samalla supistukset kuitenkin laittoivat jo “vatsan liikkeelle” ja ovat ilmeisesti, tämänpäiväisen neuvolatarkastuksen mukaan, saaneet vauvan laskeutumaan alas “paikoilleen”. Eli “lähtökuopissa” ollaan!

Nyt kuitenkin eilen ja tänään supistukset ovat olleet hyvin laimeita ja lyhytkestoisia, mutta vauvan paikanvaihdoksen/laskeutumisen kuulemma tuntee nyt jo selvästi eli Äiti A:n kävely ei ole enää niin sujuvaa kuin aikaisemmin.

Raskausdiabeteksen, raskauden aikaisen korkean verenpaineen (korkeimmillaan 145/95) sekä sikiön jo hyvän koon takia (3.7.13 eli 2 viikkoa sitten kokoarvio 3620g) on sovittu jo käynti (tai pitäisikö jo sanoa käynnistys) synnytyssairaalaan ensi viikon keskiviikolle 24.7. Eli tarkoituksena olisi saada vauva ulos LA-päivään (ma 29.7) mennessä, koska lääkäri oli sitä mieltä ettei yhtään anneta mennä yli.

Käynnistyksessä on tietenkin omat hyvät ja huonot puolensa, mutta silti toivomme että nyt jo noin hyvin laskeutunut vauva lähtisi luomuna syntymään tässä seuraavan viikon aikana. Kun kuitenkin on tullut luettua kokemuksia siitä, kuinka toisilla on perinteisten supistusten, vesien menon ja täysimittaisen avautumisen jälkeen vauva lähtenyt laskeutumaan vasta ponnistusvaiheessa!

Eli nyt vaan enää odottelemme kunnon supistusten alkamista! Ja odottavan aikahan on tunnetusti pitkä… Eli toiveissa on että ensi keskiviikon aika jää käyttämättä ja että jos siihen mennessä “masualien” olisi jo päässyt kohdun ulkopuolelle tutustumaan äiteihinsä! ❤ 🙂

*********************************
We're now on week 39 (38+3) and from the info from maternity clinic visit today, the baby has now already very well dropped, so is at the right position. During the last weekend and Monday, Mommy A had mild and long (around like 20 minutes or so) contractions during the evening/night (like from 8pm to 3am). But the contractions were like a wave of constant pain without clear beginning or end. But we believe those made the baby drop lower (little by little).

But during yesterday and today, there have only been few little "contraction like" feelings (but with little or mild pain, so we know that these are not Braxton Hicks anymore…).

Due to the pregnancy diabetes, high BP and the size of the baby (which was measured 2 weeks ago to be around 3620g / 7.9lb) we have a set date for next Wed. July 24th to go to the hospital. And then there will likely to be a plan made for induction. Cause during our last visit 2 weeks ago, the doc said that with all of these factors included, they don't want to let the pregnancy to go over the due date (July 29th).

So basicly, there is a week left to wait if the contractions will start naturally for real and/or the "water will pop" (this is what we're hoping for!), or that the state stays the same and we'll have to wait a week and get one or two meds to start the contractions and the "whole show"!

But as we're hoping to go with labor as natural as possible and hope that we could avoid epidural, and use only gas and local pain meds, what ever those are called… (though considering how Mommy A feels, and what will be her pain level during different stages, she will be the one who will make the last call about meds!). But thats our starting point and if needed, there isn't any "no epidural"-ultimatum. The main thing is to ensure that both mommy and the baby will be safe and healthy and that all goes well!

So currently we're just waiting… And damn, how time can feel to go sooooo slow! But all we can do now, is to wait for the proper contractions to start. And with that, we could "avoid" that appointment next week and even finally meet our cute little "tummyalien" by then! ❤

And we’d finally have some interesting PICS to post other than just baby clothes and foggy ultrasound scans! Cause blog posts without pics are kinda boring to be honest! So then we can do just only pics-posts and no more “we’re so tired of waiting babble” 😀

Advertisements

5 thoughts on “Viikko 39 | Week 39

 1. Heiiiii, hurjasti onnea loppuodotukseen 🙂 Täällä eletään hengessä mukana, neljä viikkoa “jälessä”. Alkaa olemaan jännät paikat jo 🙂

  • Tsemppiä teillekin!

   Meillä voi tosiaan mennä tässä vielä viikko (sinne ensi viikon keskiviikkoon käynnistyspäivään/käynnille) ja siitä sitten vielä ylikin, riippuen mihin päätyvät ja kuinka nopeasti käynnistys toimii (kun on kuullut että joillain on mennyt neljäkin päivää… :/ ).

   Että jos teillä putkahtaa pieni etuajassa, niin saatatte jopa “päästä” edelle! 🙂

  • Kiitos!
   Täällä jo kovasti odotellaan. Ja Äiti B:lläkin alkaa loma huomisen jälkeen, jotta sitten saa hermoilla ja tarkkailla supistuksia ihan täyspäiväisesti! 😀

   Mutta onneksi on tiedossa että yli ei mennä, tai ainakaan montaa päivää, niin osasi ajoittaa loman (vaikka onhan se vähän “syönyt” kun kaikki kollegat ovat nyt lomalla ja yksin “homehtuu” täällä toimistolla…). Mutta kun tietää että tällä lomalla tulee olemaan jännittävämpää kuin yhdelläkään esim. ulkomaanreissulla ja että kun tämä on niin ainutlaatuista!

   Että niitä ulkomaanreissuja/kesälomia ehtii sitten taas viettämään “perinteisesti” muksun kanssa. Kun meillä on asenteena, että jos vain on mahdollisuus/lomaa/rahaa, niin pienenkään kanssa matkustaminen ei ole ongelma (se on vain asennoitumiskysymys, esim. tuttujen poika oli 10kk iässä tehnyt jo kaksi USA:n reissua sujuvasti), ja kun pieni pääsee pitkään vielä ilmaiseksi/lasten hinnalla!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s