Juhannus | Finnish Midsummer!


Aika kuluu rattoisasti mökillä. “Masualien” on ollut hieman ihmeissään siitä kun Äiti A on käynyt viileässä järvessä uimassa, mutta tuntuu nauttivan lämpimästä saunasta! Joidenkin ulkomaisten äitiysoppaiden mukaanhan raskaana ollessa ei saa saunoa ollenkaan, koska “lapsivesi alkaa kiehumaan”(?!?). On tullut ihan itse englanniksi luettua näitä 😀 (jossain netissä on myös englanniksi vastaavasta “varoituksia”… kummasti vaan moni suomalainen vauva on selvinnyt hyvin saunomiset 🙂 (ja moni on jopa syntynyt saunassa!)

Mutta meidän porukan ykkössaunoja on ehdottomasti basenji-neiti Nuka (jonka sukujuuret ovat Kongossa ja äitikin on Australiasta. Nuka siis inhoaa kaikkea kylmää/märkää, mutta +70c sauna on “ihan mukava”. Eilen neiti oli aamusta ensimmäisenä mukana saunan lämmityksessä ja sen sai jälkilöylyistä hätistellä viimeisenä pois 😀 Ja auringossa pitää tietysti maata nurmikolla. Mutta veteen ei tule mieleenkään mennä…!

We’re having midsummer vacation at the cabin, and wood sauna has been on from morning until evening. Our basenji Nuka has been enjoying it the most, with like +70c/158F temperature at the most. She’s been the first there and we’ve had to call her out from there at the evening 😀 and while she’s not there, she’s laying on the grass in the sun!

It’s no wonder, since her roots come from Congo and her mom is from Australia! 🙂 So she hates the Finnish winter when it’s cold… And she also hates everything wet, so she doesn’ t swim or go even close to some small puddles of water after the rain…!

20130621-215333.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s