Viikko 34 | Week 34


Nyt on menossa rv 34 ja noin 7 viikkoa laskettuun aikaan. Tunnelmat ovat hyvin samanlaiset kuin ensimmäisen 12 viikon aikana… Tuntuu siltä että jokainen viikko kuluu aivan liian hitaasti! Onneksi ensi viikolla on viikko lomaa (koska töissä keskittyminen ei aina ole parasta…). Äiti A onkin nyt jo sitten loppuraskauden vielä muutaman viikon kesälomalla ja sitten siirtyy suoraan mammalomalle.

Tosin en itsekään tiedä että auttaisiko lomalla oleminen/kotona kökkiminen asiaa yhtään… Ja vielä kun tuntuu että kaikkialta tulee luettua että esikoiset menevät lähes poikkeuksetta yliaikaisiksi (tosin lähipiirissä on kaksi tämän kevään/kesän esikoista, jotka ovat molemmat syntyneet etuajassa…).

Eli ei kai tässä auta muuta kuin odotella… 🙂 Joku voisi sanoa että “nauttikaa nyt vielä viimeisistä viikoista kahdestaan, kun vielä saa olla rauhassa ja nukkua pitkät yöunet”… Mutta kai sitä on jotenkin pää jo valmistautunut tulevaan, että sitä on ihan jo “lähtökuopissa”!

Ja näin Äiti B:nä olen huomannut yhtäkkiä että erinäiset “äidilliset tunteet” ovat alkaneet puskea pintaan nyt jo kun kuuntelen ja tunnustelen masua… Ja kun kuvittelin pitkään että “ei mulla koskaan sellasia tule…kun en haluu koskaan olla itse raskaanakaan…”.. No nyt voi sanoa ettei koskaan pidä sanoa ei koskaan… 😀 (paitsi sen suhteen että en koskaan tule olemaan raskaana, se on 100% varma!).

Mutta tämä saattaa myös johtua siitä että aikaisemmin en ole potenut minkäänlaista vauvakuumetta, ja olen ollut parisuhteissa joiden toinen osapuoli ei ole halunnut lapsia tai ei olisi myöskään halunnut olla raskaana… Ja toisaalta ehkä asia on itsellänikin kypsynyt vasta tässä muutaman vuoden aikana ja “vasta nyt” oli oikea aika… (Eli hieman yli kolmekymppisenä, kun toisethan hankkivat/saavat lapsia jo juuri täytettyään 20…).

20130612-204436.jpg

Now it’s week 34 so a little under 7 weeks to due date! Feelings are a bit like during those first 12 weeks (though then it was more like “will this baby stick and will we pass that 12 week date”). Now it’s already waiting for when Mommy A is gonna “pop” 😀

I never thought that the end of the pregnancy would also be emotionally a bit rough. I knew already before we got that BFP, that when we’re gonna get that, those first 12 weeks will bee tough… But no baby book or internet article told me/us that it’s gonna be/can be also just as hard during the last 1 or 2 months…

And to my personal surprise, I’ve already started feeling “mommy feelings” even I’m not the gestational mom… I’ve been thinking the whole time, that those feelings would really start to show up after the baby is born… And the reality that “we actually have a baby” would kick in only then and not sooner! I’ve never had an actual “baby fever” like “We must have a kid!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s