Viikko 32 | Week 32


Viikko 32 menossa ja huomenna pyörähtää käyntiin viikko 33 eli 8 viikkoa jäljellä! *mitenmeollaanjonäinpitkällä*! Äiti A:lla alkoi juuri kesäloma, josta onkin sitten suoraan siirtyminen mammalomalle.

Äiti B on ollut viikon saikulla ja vaakatasossa välilevyn pullistuman takia :/ alkuviikosta naurattikin, että jos lattialle tippui jotain, niin kumpi kyyristyy/kyykkii sen nostamaan…(nyt sille voi jo nauraa mutta silloin vielä itketti ja nauratti vuorotellen) 😀

Masu kasvaa ihan hillitöntä vauhtia ja ollaan varmoja että Äiti A:n napa vielä kääntyy kokonaan ulospäin (siis sama efekti kun esim. sukan kääntäisi ympäri…). Onkin naurettu että tuleepahan sekin putsattua kunnolla ainakin kerran elämässä 😀 Mutta masussa käy kyllä mahtava melske, aina ruokailun jälkeen on hillitön hillunta päällä! “Masualien on ilmeisesti jo nyt kääntynyt pää alaspäin, ainakin terveydenhoitaja arveli niin, ja potkutkin kohdistuu jo kylkiluihin.

Mutta muuten viimeinen viikko on ollut hyvin hiljaista ja rauhallista sekä tosielämässä että täällä blogissa. Toinen meistä on maannut ja nukkunut “mahan vieressä” (sikiöllä on nyt kova kasvuvaihe, jos painoa tulee se 20-30g/vrk, niin vaatii lähinnä unta ja ravintoa vuorotellen). Äiti B on nukkunut 12-16h/vrk särky- ja tulehduskipulääkkeiden kanssa.

Ainoana plussana on ollut hyvä sää, niin omalla pihalla on voinut maata vaakatasossa aurinkotuolissa (tuloksena toispuolinen rusketus… tai lähinnä punotus). Mutta nyt on ihana kun voi taas istua/liikkua ilman kipua ja huomenna paluu toimistolle ja sitten voi käydäkin odottelemaan kesälomia ja synnytystä ❤ (odottelu menee nopeammin kun on tekemistä, tosin kipeän selän kanssa nukkuminen meni oikein hyvin tekemisestä!)

Valitettavas on myös se, että emme useista yrityksistä huolimatta (useita puheluita ja meilijä, joista mihinkään ei vastattu) emme tavoittaneet neuvolamme vastaavaa hoitajaa. Mutta onneksi nyt jokatoinen käynti on diabeteshoitajalla , joka vaikutti osaavalta ja jämäkältä, johtuen tietty varmasti iästä ja työkokemuksesta toisin kuin vakioterkkarillamme…(kun Äiti A:n sokereita seurataan varmuudenvuoksi, vaikka arvot ovat ihan normaaleja. Sokerirasitustestissä sattui vain yksi arvo ylittämään suositusrajat, joten siksi seuranta. Mutta viikossa on vain 1 tai 2 koko päivän seurantaa ja muuten vain esim. aamuarvoja…).

Rv 36+2 on sitten viimeinen läärintarkastus synnytyssairaalassa ennen laskettua aikaa ja tuosta rv 36 eteenpäin viikoittainen käynti myös neuvolassa.

Ohessa hieman todistusaineistoa masun kasvusta ❤

Update in Englis coming up asap! We also seem to have new readers from Oman, Peru and Hong Kong, welcome! 🙂

20130602-192242.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s