Viikko 22 | Week 22


Viimeviikkoinen vierailu julkisen terveydenhuollon parissa rakenneultrassa jätti hieman sekavan olon, kun kätilö ei oikein sanonut mitään eikä kommentoinut sikiön rakenteita mitenkään. Jäi vain fiilis, että näitä rakenneultria tehdään siellä “liukuhihnalla”, ja jos mitään epäilyttävää tai huolestuttavaa ei näy, niin silloiin kommentointi on hyvin vähissä.
Tällä viikolla maanantaina kuitenkin tarjoutui taas tilaisuus mennä “Äiti A”:n “työsuhde-etuna” käymään uudelleen ultrassa, jonka teki sama lääkäri joka teki myös ensimmäisen ultran. Hän on yksi alansa parhaita tässä maassa 🙂 (Lääketieteen tohtori, naistentautien ja synn.erikoislääkäri) ja vieläpä todella mukava! Joten tällä käynnillä katseltiin rakenteetkin sitten kunnolla uudestaan ja saatiin “90% varma vastaus” vauvan sukupuolesta ❤ !
(jota tosin emme aijo paljastaa muille kuin lähipiirillemme ennen kuin asiasta on sitten aikanaan virallinen tieto! 🙂 Kun se pieni erehtymisen mahdollisuus on, suuntaan tai toiseen, kun emme ole käyneet 3D- tai 4D-ultrassa…)

Mutta “maha-alien” kasvaa kovaa vauhtia ja on aina kaikissa kuvissa, niin viime kuin tälläkin viikolla, ahkerasti imenyt peukaloaan 🙂 Ja mahalaukussakin näkyi jo hieman nieltyä nestettä, joten ainakin imemisrefleksi toimii! 🙂

On Monday (March 18th) we went to see the private clinic M.D (the same one who did the first ultrasound), since the midwife at the public health dept. check-up didn’t know much to say (we got some “vibes” that she wasn’t very “sure” of what she was doing…). But our “own M.D” (she’s one of the best OB/GYN M.D in the country…plus she’s super cool!) got a nice and clear view, was able to tell us all the structural details (brain, heart, kidneys, liver etc.) and also give a “90% proof info” about the baby’s gender ❤ !

(Though we’re not gonna make it public until we know for sure = when the baby is born! Only few people, friends and family, know it). And since we’re not gonna like paint the nursery pink or baby blue, there is no risk that we’ve made tons of shopping etc (like some people do) and then only to find out, that the “90% proof” was wrong… as it can and does happen!
vko22_ultra

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s