Vaunumietintöjä | Thoughts about strollers!


Olemme jo kovasti ehtineet mietiskelemään tulevia vaunuhankinta-asioita. Mielessä on lähinnä pyörinyt “3 in 1” travelsystem- ratkaisu, jossa saa kiinnitettyä vaunukopan, ratasistuimen ja turvakaukalon yhteen runkoon. Lähinnä siksi tuon turvakaukalon osalta, ettei sitä (esim.kauppaan tai kaupungille mennessä) tarvitse kantaa kädessä, koska kaukalo itsessään jo painaa + siihen päälle vielä lapsen paino kolmesta kilosta ylöspäin (13 kg asti…)…

(kuva/photo: amazon.co.uk)

(kuva/photo: amazon.co.uk)

Ja tuo ratkaisu menisi sitten ihan taaperoikään asti, eli ratasistuimeen mahtuisi istumaan sittenkin vielä vaikka lapsi jo itse kävelisikin osan matkasta. Käteevää olisi myös se,että rattaat eivät vie autossa kasaan taitettuna hirveästi tilaa (tosin onneksi meillä on farmari-malli, mutta koirien häkki (tosin sen saa taitettua kasaan n. 10cm korkuiseksi levyksi) on usein takana koottuna, koska käymme monesti kauppareissujen yhteydessä myös koirapuistossa. Ja tietysti hankintalistalla on jonkinlainen kantolaite, oli se sitten rintareppu tai kantoliina.
Lähinnä tärkeimmäksi kriteeriksi on noussut laadukkaat pyörät (kun täällä meillä on kuitenkin puolet vuodesta loskaa/lunta) ja käännettävä/säädettävä työntöaisa. Olemme myös kuulleet, että käänytvät etupyörät helpottavat vaunujen työntämistä/kääntämistä ja tällöin vaunut eivät ole niin raskaat. Mutta tosiaan pyörien tulisi olla täyskumiset. Emme ole tämän asian suhteen mitenkään erityisen merkkitietoisia (eli Emmaljungan vaunuja tuskin tulemme hankkimaan…), vaan haussa on hyvät ja kestävät hinta/laatu-suhteeltaan olevat vaunut.

Jos teillä lukijoilla on omia kokemuksia hyvistä ja kohtuuhintaisista vaunuista (ensisijaisesti juuri tämä yhdistelmämalli), niin kommentoikaa ihmeessä vinkkejä! Tai jos omissa vaunuostoksissa jokin meni pieleen, niin näistäkin “mitä ei kannata hankkia”-asioista kuulisimme mielellämme myös!

We are already looking around for different kind of stroller solutions (mostly 3 in 1 travel systems). We’ve been visiting few shops and searched online for different sellers (mostly European) who have decent delivery rates to Finland. We’ve been made that decision that it should be 3 in 1 travel system/ all in one set (incl. pram, car carrier seat and sport buggy). Because we know that we don’t want to carry that car seat (becaus the weight will be that seat + baby’s weight up to 22 lbs…). And that we’d get the strollers that will last from baby to toddlerhood! We are glad that we have a car where a bit bigger strollers (folded) will fit!

The main criteria will be the factor that you’re able to pusch the strollers through snow and slush (because here in Finland, that’s the weather 6 months of a year…so we’re talking about “all terrain wheels”!) and we’ve also heard, that strollers with turning front wheels are easier to push, but we don’t know if it’s true…?!? And also one plus would turnable handle bar that allows to face or rear the drive direction.

So if you readers have tips about these travel systems (or if you have owned/are using one at the moment), any tips which brands are worth the money (we are looking for good quality/price value and not from the highest price range), strollers dont have to be “ultra fancy”, but safe and good quality! So if you have any tips, please do comment! 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Vaunumietintöjä | Thoughts about strollers!

  1. Meillä on Bugaboo Cameleonit. Vuosimallia 2007 ja edelleen loistokunnossa. Niissä toteutuu kaikki yllämainitut toivomukset. Hinta on suolainen, jos hankkii uutena, mutta käytettynä ei kirpaise ihan niin paljoa. Ja voihan ne sitten taas myydä eteenpäin. Me ostettiin kahta pikkuskidiä jo palvellut täys setti. Siihen kuuluu siis runko heittoaisalla, vaunukoppa, ratasistuinosa (termit hallussa, heh heh) ja turvaistuin autoon. Bugaboot kääntyy paikallaan 360 astetta, eli järjettömän näppärät! Meillä on myös talvirenkaat, jotka on tukevat ja saa lukittua kääntymättömäks, joten pukkailu talvella ja maastossa onnaa myös. Ja renkaiden vaihto käy niks naks. Kasaan taiteltuna mahtuu Poloon kultasennoutajan lisäks. Paketissamme on myös makuupussi, aurinkovarjo ja se kaikkein tärkein: mukiteline. Ja meillähän on siis tietty farkkukuosi. Niin katu-uskottava 🙂

    Eli siis suosittelen. Kuulemma Cameleon-malli on poistumassa ja tilalle tulossa joku uus samantyyppinen malli, joten lisäosia ei sitte muutaman vuoden päästä enää saa. Se miinusta.

    • Noihan on ihan hightechiä kun kääntyy 360 ja tosiaan se tärkein eli mukiteline! 😀 Pitää pistää muistiin toi merkki! Ja oikein vielä vaihdettavat talvirenkaat…wau! Harmi että teidän pikkumies on vielä niin pieni, että ette vielä ole luopumassa kärryistä, muuten noi ois jo myyty tolla puheella! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s