Viikko 17 (16+4) | Week 17 (16w+4d)


Eilisellä neuvolakäynnillä selvisi, että Äiti A:n paino on noussut edellisen neuvolakäynnin jälkeen (tasan 2kk) vain 500g (!), kun tässä vaiheessa, rv 15-18, painon normaali nousu olisi 3kg lähtöpainosta (jos katsotaan neuvolan “suositteleman” raskauden kokonaisajan 11-12kg painonnousun mukaan, kätevä laskuri aiheesta löytyy täältä), eli missä ovat nuo puuttuvat 2,5 kg?!? (ja kun sikiö 11+5 np-ultrassa arvioitiin kokonsa puolesta olevan 12+2, eli ei ainakaan ole pienestä sikiöstä kyse…)

Niitä ei tarvitse etsiä kovin kaukaa… ne löytyvät nimittäin Äiti B:n vyötärön ympäriltä 😀

Hyviä tekosyitähän tähän voisi listata vaikka loputtomiin… mutta kyllä joku vaikutus tällä raskaudella on tähän toiseenkin osapuoleen, joka ei siis ole raskaana. Erityisenä mielitekona Äiti B:llä on ollut Snickersit (niitä saa, valitettavasti, nykyään kaupoista sixpackeinä!!!). Pelkästään niillä voisi elää monta viikkoa… (pähkinäthän on hei terveellisiä…!).

Vauva-lehden 1/2013 numerossa oli juttu miesten “myötätuntoraskaus” -oireista, jotka tunnetaan myös nimellä Couvaden syndrooma. Erilaiset oireet ovat varmasti ensisijaisesti psyykkisiä, mutta tieteellisesti on todistettu, että raskaana olevan naisen kanssa asuvan miehen esim. testosteroni -taso laskee raskauden edetessä! Ja kun meillä on päällä kunnon estrogenimyrkytys (jota pakenen töihin…), niin ei ihme, jos sitä lihoo melkein tyhjästä ja väsyttää, mitättömät asiat saattaa ärsyttää ja itkettää kun katsoo jotain dokumentteja (luonto-ohjelmat on pahimpia…ja viimeisimpänä Freddie Mercury-dokkari, kun se kuoli siinä lopussa, ja sen tiesi…. ja siitä on yli 20 vuotta…mutta silti!!!)!. Eli siis melkein kuin olisi kesto-PMS pällä 24/7!

Pahimmillaan on dokumentoitu tämän sympatiaraskauden tuoneen mukanaan +14kg… Että olo on nyt jo sellainen, että pitää varmaan ilmoittautua johonkin mammajooga-ryhmään (menisi varmaan vielä ihan täydestä “joo, kolmannella kuulla oon!” ja siellä kukaan tuskin välittäisi vaikka itkettäisi ja v****ttaisi tämä lihominen ja laiskistuminen…) kun tavalliseen ryhmään ei kehtaisi enää mennä (kun ei edes taivu mihinkään suuntaan kuten ennen…).

Last Tuesday (Feb 13th) we had our latest maternity clinic visit. The babys heartbeat was fine and also Mommy A’s hB (though its a bit low, but she’s taking some extra iron now).

The surprise was, that she had gained only 1.1lb (from her start weight, while the gain should be 6.6lb around weeks 15 to 18…). So where are those extra 5.5 lb?

You don’t have to search those from too far, because all that extra 5.5 lb can be found aroud Mommy B’s waist area…! (It used ti be waistline…) I’m so sure that I have classic symptoms of “sympathy pregnancy” since I’m surrounded by pregnant women (estrogen toxication 😀 ) at home and at work!!! (Though my co-worker/”room mate” has the cutest belly!)

And according to Finnish baby magazine (Vauva-lehti) 1 dad out of 4 has at least minor Couvade syndrome symptoms! So even when I’m not the one who is pregnant, I’m moody, tired, can get anxious over things for no good reason… And I cant watch any nature documentaries on TV anymore (animal babies are just too much… I just cant control myself and may even cry.. Latest being doc about the life of Freddie Mercury… and when he died in the end (duh…!!! That was over 20 years ago… and I knew it… But still…!!!).

And I’m starting to concider if I should just sign up to one of those maternity yoga classes… At the moment I could easily “pass” for being 3 months pregnant… And no one would mind there (I could guess…?!?) if I’d cry (“its the hormones”) for the real reason being, that I’ve gained weight, and I feel like I cant bend to any direction anymore, without there being some extra “baggage” on the way… (The only possible asana would be “happy baby” though I’m not quite sure if I’d be so happy, since I’m not sure if I’m able to reach my heels even while laying on my back…)

Äiti B / Mommy B

Advertisements

4 thoughts on “Viikko 17 (16+4) | Week 17 (16w+4d)

  • Hei Jenni!

   Meillä ei yleensä ole tapana julkaista tai edes vastata asiattomiin viesteihin. Kuten varmasti postauksesta luit, niin siinä totesimme, että keskimäärin rv 15-18 painon nousu lähtöpainosta on n. 3kg. Toisilla odottajilla painoa on saattanut kertyä jo enemmän ja toiset saavat “syödä oikein urakalla” että paino nousisi!

   Voit varmasti sitten kertoa oman kokemuksen, kuinka paljon painosi on ollut/noussut rv 17 tienoilla, kun tunnut asiasta noin paljon tietävän, että on tarve kommentoida ääliöiksi!?!

   Eli ilmeisesti mielestäsi on täysin normaalia että rv17 paino on noussut lähtöpainosta vain 500g? Oletko itse terveydenhuoltoalan ammattilainen, että voit kommentoida näissä asioissa (muuten kuin vain ehkä omasta kokemuksesta)? Meillä odottaja on itse sairaanhoitaja, joten meillä näistä asioista on tietoa muutenkin kuin netin mammapalstoilta.

   Ja mitä muuhun postauksen sisältöön tuli, niin se oli huumoria, mutta ilmeisesti et sitäkään ymmärtänyt…

 1. Tutustuin ekan kerran Twix-sixpäkkeihin (ja tosi moniin muihin, kuten Galaxy Cake Bar 6pack) Lontoossa, ollessani siellä töissä ja aivan pirun masentunut. Niinpä viidessä viikossa painoakin kertyi 5 kiloa. Huh!

  Olen kuullut ja heitän siis mututuntumalta asiaa sen tarkemmin tuntematta tai itse kokematta, että painonnousu lienee osittain varsin yksilöllistä. Mikäli hoitohenkilökunta ei osoita olevansa merkittävästi huolissaan, niin eiköhän sitä voi vielä olla rauhallisin mielin. 🙂

  • Juu, ei ole ollut huolissaan. Kun kaikki muut arvot ovat kohdillaan ja sikiön syke hyvä, niin kaipa se on sitten ottanut tarvitsemansa ravinnon odottajan “varastoista”… mikä tietysti ilostuttaa Äiti A:ta, kun toiveissa on ettei raskaus toisi mukanaan ihan sitä +20kg (tosin pituuttakin on 185cm, että ihan eri asia jos vertaa odottajaan joka on esim. 155-160cm).

   Minulla ei-odottajana on taas tosiaan tiukka pidätteleminen siihen että mitä sitä suuhunsa laittaa… kun tuntuu hetkittäin siltä että voisi “hyvällä omallatunnolla” syödä sitä extraa tosiaan kahden edestä… Mutta kuten netistä monesta lähteestä voi lukea, niin ei ole todellakaan epätodennäköistä, että isän/kumppanin paino noudsee raskausaikana…

   Liekö sitten tarkoitus kerätä varastoja sitä varten kun pikkuihminen valvottaa ja vaatii huolenpitoa ja ruokintaa 24/7 jolloin omaan syömiseen ei ole enää niin paljon aikaa… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s