Uusia bodyja | New onesies ! <3


Olemme saaneet tutuilta ja sukulaisilta jo useamman satsin (ja jopa yhden vanhan äitiyspakkauslaatikollisen) käytettyjä vauvanvaatteita. Niitä on joka kokoa ja talvihaalareitakin on varmaan jo ainakin 4 erilaista 🙂 Värit ja kuosit ovat suurilta osin sekä tytölle että pojalle sopivia, mutta tietysti jotkut vaatteet ovat selkeästi joko todella poikamaisia tai tytölle sopivaa pinkkiä tai mekkoa. Uutena olemme ostaneet toistaiseksi vain kolme neutraalia bodya, jotka sopivat sukupuolesta riippumatta. Uusimpana ostoksena kuvan ihana kettu-body (Ciraf-merkkinen, oli alessa -50%) ja tutuilta saatu hieno Star Wars-body!

Käytetty Star Wars body ja uusi kettubody / Used Star Wars onesie and new Fox onsie :)

Onneksi tuttavapiirissä on sekä tyttöjä että poikia, joten on tulokas kumpi tahansa, niin vaatteita löytyy! Ja tähän kun vielä sitten lisää tulevan äitiyspakkauksen sisällön, niin tällä hetkellä tuntuu siltä, että ei varmasti ensimmäiseen vuoteen tarvitse tehdä ainakaan vaatehankintoja (tosin asiaa on vaikea arvioida kun ei ole kokemusta siitä, että kuinka monta vaatekertaa kuluu esim. yhden päivän aikana…). Että onko sitten todellisuus aivan toinen, ja että potkareita tms. kuluu ainakin kolme päivässä… 🙂

Nyt kun katselee uutta vaatehuonetta, niin tuntuu siltä että uudella tulokkaalla on varmasti enemmän vaatteita kun yhdellä äidillä (tosin toinen meistä on enemmän vaatefriikki, mutta silti..), jos vertaa siihen että kuinka paljon niitä on (vaikka ovat siis kovin pieniä verrattuna aikuisten vaatteisiin eivätkä vie niin paljon tilaa…) Ja tulossa on tutulta vielä kolmella lapsella käytössä ollut kasa kestovaippoja (joita voimme käyttää kertakäyttöisten ohella esim. reissatessa tai kyläillessä jos ei ole mahdollista pestä kestovaippaa tms.).

We have already got tons of baby clothes from friends and relatives. We have onesies /bodysuits of all sizes, that most will fit for a girl or a boy (there are just few clothes that are very girly etc.). We’ve counted that we have at least 4 winter/snow suits already and we haven’t even got that maternity package (which contains one more..) yet. We’ve bought only 3 new bodysuits so far (like that cute fox-onsie on the pic. And all the rest are used clothes (which are in very good condition! And that Star Wars bodysuit is soooo cool! (Even for a girl!).

We feel like that we already have enough of clothes for the baby for the first year… But since I (we) don’t have exact knowledge of how many clothing items will be used per day (how many times there will be moments, when you need to change the whole outfit after feeding etc 🙂 ), we can’t be sure. But right now the amount feel huge! It feels like that the future little person has now already more clothes than either of his/her mommies 🙂 (but baby clothes are soooo cute, and cheaper to buy than adult clothes, since we’re not into designer brands!)

But I’m sure we will live and learn… and soon we’ll be shopping some more! We love the fact that there are many eco-friendly baby products available now days, like ecological cotton, so you can make choices. And that our friend has saved her old (from 3 kids) cloth nappies for us! So we can use those along with disposable nappies (when we travel or if there is no option to carry cloth nappies back home to wash)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s