Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista (Avoin Ministeriö) / An initiative bill for same-sex marriage !


Avoimen ministeriön sivuilla on lakialoite/luonnos tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Käy antamassa äänesi, niin voit vaikuttaa tasa-arvoisen avioliittolain toteutumiseen!

Luonnokselle kannattaa käydä antamassa äänensä (onnistuu esim. FB-tunnuksilla kirjautumalla eli erillistä rekisteröintiä ei tarvitse tehdä). Tässä vaiheessa annettu kannatus/kannattajan nimi ei näy missään julkisesti (ellei sitä itse halua jakaa esim. sosiaalisessa mediassa, FB, Twitter jne.)
Luonos: Kun luonnokseen on tehty kommenttien ja lausuntojen perusteella viimeiset korjaukset, se julkaistaan lopullisessa muodossa olevana lakialoitteena. Silloin alkaa kansalaisaloitelain mukainen kuuden kuukauden mittainen ajanjakso, jonka aikana aloitteelle pitää kerätä vähintään 50.000 sähköistä ja/tai paperista tuenilmaisua. Ellei vaadittua allekirjoitusmäärää saada määräajassa kasaan, aloite raukeaa. Allekirjoitusten määrää voi seurata Avoimen ministeriön internet-sivulla. Aloitevaiheessa olevilla ehdotuksilla on sivun oikeassa reunassa “Jätä kannatusilmoitus” painike.

Sähköinen kannatusilmoituksen jättäminen tarkoittaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautumista, eli niin sanottua vahvaa sähköistä tunnistautumista, ja kannatusilmoituslomakkeen tietojen tarkistamista. Kannatusilmoituksia kerättäessä on aloiteteksti, otsikko, päivämäärä, tieto sen vireillepanijasta ja edustajasta, sekä edustajan yhteystiedot oltava aloitteen allekirjoittajien nähtävissä. Aloitetta ei saa muuttaa kannatusilmoitusten keräyksen alkamisen jälkeen. Kannatusilmoituksen allekirjoittaneiden nimet ovat julkisia vain, jos 50.000 allekirjoittajan raja täyttyy.

Lisää aiheesta ja lakialoitteen etenemisestä luonnoksesta Eduskuntaan asti löytyy lisätietoja täältä!

Esim. lakiehdotus turkistarhaamisen kieltämiseksi keräsi määräajassa 56 207 ääntä ja siitä on nyt tehty lakialoite.

This is an initiative bill open for public to get 50 000 votes for same-sex marriage law proposal to be given to the Parliament of Finland. We do hope that we will get the 50 000 votes and that the law will pass soon! (voting is for Finns only!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s