KP 13 / CD 13


Eli nyt on meneillään KP 13 ja tänään tämän kierron viides inssi! (en tiedä teistä lukijoista, mutta itsestäni tuntuu siltä, että päivä toisensa jälkeen toistan itseäni…)

Että ihan sillä samalla jo “tutuksi ja turvalliseksi” käyneellä tyylillä mennään… Ja womanlogin kalenteriin päivittyy taas yksi sydän (siinä on kuvattu lisätietoihin lisättävänä merkkinä yhdyntää merkkaamaan sydän 🙂 …

Meillä tuo ei kuitenkaan niin “romanttista” ole (tosin tuskin kenelläkään muullakaan joka tiiviisti yrittää ja stressaa ajoituksen yms. kanssa), mutta voihan sen ajatella niinkin, että siinä on aina se mahdollisuus saada pieni elämä alulle *ajattele positiivisesti päivä*

Kalenteri kovasti “huutaa” ovista huomiselle, joten yrityskertoja ei ole edessä nyt tällä kertaa enää montaa…!

Hieman välillä itsellä “osuu silmään” (ja täytyy myöntää, että nostattaa sisäistä kiukkua) vauvapalstoilla kolmatta, neljättä tai jopa yhdeksättä (kyllä, luit ihan oikein!) lasta toivovat… Jotka valittavat että “aikaisemmin oli niin helppo raskautua ja nyt ei vaan sitä viidettä kuulu…”.. Tai että lasketaan kiertoja (että nyt tai seuraavasta pitäisi tärpätä), jotta voisi jatkaa suoraan hoitovapaalta taas äitiyslomalle…

Ymmärrän hyvin että esim. kaksi lasta tulee putkeen, jos esim. ensimmäistä on yritetty vuosia ja sitten se “kakkonen” tupsahtaa ihan ihmeesti heti perään, joka on positiivista jos sitä on toivottu! (esim. raskautuminen tapahtuu silloin kun vielä imettää edellistä, kun moni tuntuu luulevan ettei silloin voi tulla raskaaksi…).. Mutta se että “tehtaillaan” kasa lapsia (tarkoitan tässä siis 4 tai enemmän), ettei vaan tarvitsisi palata työelämään… Onhan se hienoa tietty (jos) on puolisolla niin hyvät tulot että tommonen on mahdollista….

Mutta kun sitten on näitä, jotka elää Kelan/sossun tuilla ja vääntää siksi kasan muksuja (“kun se lapsilisän määräkin sitten nousee”…). Eli olen itse esim. käynyt 17 vuotiaasta asti (kun muutin omilleni) kokopäiväisesti töissä (tietty opiskeluaikana osa-aikaisesti), olen nyt 31v ja “taskussa” on kohta kolmas tutkinto! Ja meillä molemmilla on vakituiset hyväpalkkaiset työpaikat (naisten keskiv. palkkaan verrattaessa).

Eli veroja on maksettu ja siltikään emme naisparina saisi edes Väestöliiton klinikalla hoidoista (jos niitä haluaisimme) Kelan korvausta, joka tulee automaattisesti heteropareille… (Joku voisi tähän tietysti kommentoida että rahallahan sitä spermaa/hoitoja saisi klinikoilta…).

Ja lisäksi jos onnistumme vauvan saamaan, niin joudumme käymään läpi perheen sisäisen adoption, johon sisältyy esim. käynti adoptioneuvojan luona ja kotikäynti/käyntejä… Että tällä sitten päätetän onko ei-bioäiti sopiva vanhemmaksi..!
Käykö kukaan näissä sossuperheissä tarkistamassa sopivuutta vanhemmaksi… Ei!

Mutta tässä tämän päivän “avautuminen”… Jos tämä on raskasta “Äiti A:lle” niin kyllä tässä puolisonakin joutuu miettimään, pohdiskelemaan ja toivomaan…

“Äiti B” (toivottavasti pian sellainen… ❤ !)

Advertisements

2 thoughts on “KP 13 / CD 13

  1. Helsingissä byrokratia on onneksi helppo sisäisen adoption suhteen. Ei siis kotikäyntejä tms, olisihan se hassua kun lapsi tietty joka tapauksessa jäämässä siihen perheeseen ja on lapsen kiistaton etu, että hänellä on kaksi juridista vanhempaa. Muualla maassa saatetaan vielä edetä ulkopuolisen adoption kaavan mukaan. Hohhoijajaa ja hyvä Helsinki!

    • Jos näin on niin hyvä, mutta onko tuohon jonkin virallisen tahon vahvistus vai onko kyse vain yksittäisestä kokemuksesta?

      Vai voiko olla jopa yksittäisestä asiaa käsittelevästä virkailijasta kiinni… Se käsitys on ollut että adoption peruskaavalla mennään, mutta prosessi on vain nopeampi (ja tehdään kun lapsi on jo olemassa, toisin kuin adoptiovanhemmiksi haluaville).

      Eli pari käyntikertaa (puolin ja toisin), paperihommat kuntoon ja päätöksen saa 1-2 kuukaudessa…?!?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s