Kp 9 ja munasarjojen ultraus / CD 9 & ovary ultrasound


Tänään oli valmiiksi viikko sitten suunniteltu munasarjojen ultraäänitutkimus, jonka tarkoituksena oli selvittää onko Clomifen vaikuttanut ja jos on, niin onko vaarana että kypsyneitä munasoluja olisikin enemmän kuin yksi.

Gynekologi teki tutkimuksen kovin hiljaisena ja vakavana. Sitten hän rikkoi hiljaisuuden kääntämällä monitoria ja sanomalla “Kyllä täällä nyt sitten kaksi munasolua on kypsymässä”. Hän näytti miten toinen munasarja ei ollut tuottanut yhtäkään, mutta toisessa munasarjassa kökötti kaksi lähes yhtä suurta munasolua vieretysten.

Itselläni valtasi helpotus siitä, että olen “normaali nainen” ja kykenen luonnostaankin kypsyttämään munasoluja ja reagoin positiivisesti vielä Clomit-lääkitykseenkin. Lääkäri tuntui hieman säikähtäneeltä ja hänen kantansa oli, että tämä kierto pitäisi jättää käyttämättä moniraskausriskin takia (vaikka kahden munasolun irrotessa, jos siis molemmat todella irtoavat, niin “riski” saada kaksoset on vain n. 5%…)

Kun lähdin vastaanotolta oloni oli ristiriitainen.. Miksi heittää hanskat tiskiin nyt, kun kaikki apu on tervetullutta ja kroppa enemmän kuin valmis (munasolu on normaalisti noin 12-13mm 9. kiertopäivänä kun ne nyt olivati 17,6mm ja 17,8mm!!). Kotona juttelimme tuloksista ja olimme sitä mieltä kumpikin että EHDOTTOMASTI YRITÄMME! Silläkin uhalla että kahdesta kypsyisi vaikka kumpikin. 🙂

Ensimmäinen “inssi” tässä kierrossa tehdään jo huomenna. (Munasolut irtonnee muutaman päivän sisään) Huomenna tarkoitus myös tehdä aamuvirtsasta ovulaatiotesti, vaikka ne nyt taitaa olla jo turhia kun ultrauksella tuo irtoamisen ajankohta varmistui.

Lisää jänskättävää taas tähän kiertoon!

So yeasterday (Oct. 4th) Mommy A had her ovary ultrasound after 5 days of Clomid (cycle days 3 to 7, 50mg per day). And there were clearly visible two 17-18 mm follicles 🙂 So the ovulation will happen tomorrow or Sunday! (Follicles are usually around 22-23mm when the ovulation will happen.
So at least now we know that Clomifen has helped, and that chances are better if there are 2 and if they both will be released. If there would have been three big ones, we would have skipped this cycle, cause there would be to many risks.

And we are clearly not looking for twins (only about 5% of “clomid pregnancies” end up with twins). Many times if/when both of the eggs (if there are 2) will be fertlized, during the first 6 weeks, the one will just “dry out” and you don’t even have a clue that you were “expecting” twins…and you will end up with one healthy baby! The same thing happens many times w/”normal pregnancies” too…

But now we have 2 healthy and large eggs! Who would have guessed that one can be happy to see an ultrasound image of two ovarian eggs!!! 🙂 (I understand it when there is already a baby/babies with beating heart etc. but at this moment we do get happiness out of very tiny things 😀

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s