Clomifen kokeilussa / About Clomid


Nyt on takana viiden päivän Clomifen-kuuri (kiertopäivät 3-7, 50mg päivässä) ja torstaina 4.10 on sitten seurantaultra sen osalta, että miten kuuri on vaikuttanut ja miltä tilanne näyttää. Kuuri otettiin lähinnä tukemaan ovulaatiota ja testaamaan olisiko siitä hieman ylimääräistä “lisäapua”. Äiti A ei tosiaan ole koskaan syönyt esim. e-pillereitä, joten kyseessä on ensimmäinen hormonikuuri. Tiedossa on, että vaikka kyseinen lääke onkin varsin mieto, niin siinäkin saattaa olla omat sivuvaikutuksensa/riskinsä. Mutta koska aikaisemmin ei ole ollut tarvetta hormoneja käyttää, niin siksi suhtauduimme positiivisesti kokeiluun.

Vaikka aina kaikissa kierroissa, joita olemme tähän mennessä seuranneet, on ovulaatiotesti näyttänyt aina plussaa, niin siltikään ei voi oikeasti olla 100% varma että irtoaako munasolu oikeasti, koska joissain tapauksissa LH-arvot vaan kohoavat ilman että varsinaista irtoamista tapahtuu tai sitten arvot kohoavat reilusti ennen varsinaista ovulaatiota, jolloin olemme sitten olleet myöhässä itse inseminaation kanssa.

Mutta nyt sitten olemme torstain jälkeen taas vähän viisaampia ja pääsemme toivottavasti jälleen yrittämään uudelleen. Toiveissa on siis tosiaan ihan vain yksi hyvin kypsynyt munasolu, eli emme haaveile useammasta (ihan yksi vauva riittäisi 😀 ). Clomifen-kuurin sivuvaikutuksista on tullut luettua varsinkin netistä paljon, ja ainakin nyt tämän kuurin päätteeksi voimme todeta, että olemme ilmeisesti päässeet varsin pienillä sivuvaikutuksilla.

Pientä aknea on pukannut ja päänsärkyä/huimausta nyt etenkin kuurin viimeisenä päivänä ( ja ehkä aistittavissa on ollut pientä äreyttä (näin “äiti B:n” näkökulmasta…, mutta parisuhde on siis edelleen kasassa 😀 eli meno on ollut suht samaa kuin perus-PMS oireissa… ), mutta muutoin kaikki on mennyt hyvin. Nyt sitten vaan odotellaan ja jännitetään mitä loppuviikko tuo tullessaan.

Mutta jos lukijoilta löytyy positiivisia (tai niitä negatiivisia) kokemuksia Clomifenistä, niin olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia! (onko ollut apua, onko lääkkeen kanssa mahdollisesti tärpännyt heti tai useamman yrityksen jälkeen tms.)!

During the last 5 days (cycle days 3-7) “mommy A” has tried (now for the first time) a small dose of Clomid / Clomifen (50mg per day) and on Thursday Oct. 4th she will have a check-up ultrasound, to see how her egg/eggs are doing and if we are “cleared” to try during next ovulation 🙂

We’ve read a lot (mainly online) about Clomid/Clomifen and how it’s been working (reviews) and about all those side-effects than can occur… But so far we’ve had (or “Mommy A” has had) just some minor symptoms during the last day, some mild dizziness and headache, and maybe a bit more “acne”-symptoms etc….

But if you wouldn’t know, you’d guess that those are just normal PMS-symptoms… (but all this has been pretty ok, some crankiness has been around… but we are still together 😀 so this hormonal thing has not ruined our relationship…) It’s hard to say if it’s easier for a woman to understand all those symptoms, when you can (even at some level) relate to them, but I can understand that men (w/their wife/gf who is on Clomids) can be a bit confused… Especially if the symptoms are severe and the woman acts like a “hormonal monster”…

But by the end of the week we will know more about what’s going on and then we are, again, just testing and waiting for the next ovulation… And after that for the “results” that has this one first dose helped at all, or is there something else that is not happening as it should be.. So again we just must wait and see… 😀

We’d love to hear if someone has been lucky with Clomid / Clomifen or if it has helped in any way.. even after several cycles! So if you have any comments, do share your story/review (positive or negative) !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s