KP13 ja 1. IUI / CD13 and 1st IUI


Tänään (tai siis eilen, nyt kun ollaan jo torstain puolella..) ke 12.9 oli tämän kierron ensimmäinen inssi ja myös heti aamusta liuskatestiin ilmestyi kaksi viivaa (illalla vielä selkeämmin). Eli ovulaatio on käynnissä ja munasolu irtoilee n. vuorokauden sisällä. Joten sen kannalta aamuinen inssi olisi hyvin ajoitettu.

Clearbluen digitesti ei tosin vielä tänään näyttänyt hymynaamaa (vaikkakin, kun laitteessa olevan tikun “purkaa” niin sisällä näkyi kaksi lähes yhtä tummaa sinistä viivaa…). Joten varmaankin huomenna (tänään) torstaina se ilmestyy.

Monella tuntuukin olevan CB:n digiovis-mittarista mielipide että se näyttää ovulaation varsin myöhään eli että silloin tulisi “toimia” heti.

Tosin kuten tiedossa on Y-siittiöt ovat nopeampia uimaan, mutta elävät lyhyemmän aikaa, kun taas X-siittiöt ovat hitaita mutta saattavat helposti pysyä hengissä 5vrk… Tällä tavallahan moni yrittää vaikuttaa tulevan lapsen sukupuoleen. Mutta meille sillä ei ole väliä, kunhan nyt sitten vain parin viikon päästä raskaustesti näyttäisi plussaa 🙂

Eli aikaisemmista kerroista viisastuneina totesimme että on parempi olla vaikka päivän tai pari etuajassa kuin kokonaan myöhässä… Kun meillä ei toimi se “seksiä kerran päivässä 5-6 päivän ajan ovulaation ympärillä”…

Kun IUI (katetrin vieminen kohdunsuusta sisään, eli siittiöt löytävät tiensä suoraan kohtuun) on kuitenkin kohdunsuulle, vaikka se onkin nyt hyvin “vastaanottavaisessa tilassa”, aina vähän rasite ja olemme todenneet että kolme kertaa peräkkäin on kyllä maksimi.

Tosin nyt jo toisen kierron koti-IUI:n kohdalla huomaa, että tekniikka ja taidot ovat kehittyneet, ja kun välineet ovat kunnossa ja parhaat mahdolliset (sterili katetri, ruisku, hanksat jne) niin homma sujuu jo aika kätevästi 🙂 Vähän sama kuin missä tahansa muussa “lajissa”, kunnon välineillä/varusteilla on paljon sujuvampaa ja mukavampaa 😀

Perinteisellä tyylillähän toimiessa 99% siittiöistä kuolee jo emättimessä ja vain 1 % (keskimäärin tosin 35miljoonaa(!!) siittiötä) löytää tiensä kohdunsuusta sisään. Tämäkin tuli ihan uutena tietona. Ehkä jo siinä on luonnollinen tarkoitus karsia joukosta ne “valioyksilöt” joilla on parhaat edellytykset.

Mutta siinä tämän päivän IUI-höpinät 🙂 nyt sitten tuijotellaan vielä huomenna/pe ovistikkuun ja katsotaan että otetaanko vielä uusia satseja tässä kierrossa.

(Todays update in English coming soon, it’s 1.30am now somtimemto go to sleep. In brief, ovulation stick (cheap version) showed two lines today (Wed 12th/CD 13), but CB digital was still without smile. We did 1st IUI on this cycle today and hopefully the timing is perfect now. We will continue OV-testing tomorrow and might have 1 or 2 more IUIs if needed!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s